TKHK ilanı, "FOS" çıktı

26 Şubat 2013 Salı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından, 22 Şubat’ta yayımlanan ilanın sadece usulen yayınlandığı ortaya çıktı

24 Şubat tarihinde yayımladığımız haberde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundaki liste savaşına dikkat çekmiştik.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreter, idarî ve malî hizmetler başkanları, hastane yöneticisi, müdür ve müdür yardımcısı atamaları daha önce tamamlanmıştı.

Kurum 22 Şubat’ta yayınladığı duyuru ile toplam 1.773 uzman ve 437 büro görevlisi kontenjanını Genel Sekreterlikler arasında paylaştırdı ve Genel Sekreterliklere memurlar arasından, bu kontenjanların yüzde 70′ine kadar, sözleşmeli çalıştırma imkanı tanıdı.

Burada en çok tepki toplayan konu görevlendirmelerde kıstas olmamasıydı. Maaşların 3700 lira ile 4500 lira arasından olmasından dolayı neredeyse tüm memurlar bu kadrolara talip oldu. Sözleşmeli olarak çalıştırılacak memurlar, aylıksız izinli sayılacağı için çok büyük bir iş güvencesi bulunuyordu.

Ancak bugün yaşanan bir gelişme, ilana çıkılan konunun bütünüyle göstermelik olduğunu göstermektedir. Ankara 2 bölge olmasına rağmen, 2. bölge uzman ve büro görevlisi atamalarını tamamlamış, 1. bölge de bugün tamamlayacaktır.

Dolaysıyla, bir çok ilde, diğer memurların bir referans aramasına dahi imkan tanınmamış, atamalar tamamlanmıştır.

24 Şubat tarihli yazımızda bu tehlikeye dikkat çekerek ve Bakan Müezzinoğlu’nun Müsteşar Nihat Tosun tarafından yürütüldüğü iddia edilen bu “oldu bitti”ye fırsat vermemesini talep etmiştik. Ancak Bakan Müezzinoğlu, öyle görünüyoruki obezite gibi çok daha önemli işlerle (!) meşgul olduğu için, insanların Devlete olan güvenini sarsan, vatandaşlar arasında likayata dayanmayan bir seçim yapan bu işleme hiç müdahil olmamıştır.

Memurlar.net’e gelen çok sayıda iletiden dolayı, almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda, şu uyarıda bulunmak istiyoruz. Yayımlanan ilan göstermelik olup, biraz da Bakanı ikna etmek için yayımlanmıştır. Bakana ulaşan bir kaç talep yerine getirilerek, çoğu ilde, daha önceden oluşturulmuş olunan listeler üzerinden, uzman ve büro görevlendirmeleri tamamlanmıştır. Kimsenin boş yere referans ve torpil peşinde koşarak kendisini ve kimliğini yıpratmamasını öneriyoruz.

Memurlar.Net - Özel

Habere Tepki Gösterilen Yorumlar;

umutozbilen 27 Şubat 2013 00:56
Sevgili arkadaşlar, üzülmeyin ve endişelenmeyin, gerçek güç ve kudret sahibi Allahtır, Onlar sözde müslüman görünen zavallı Adaletten yoksun insanlardır, biz yüzbinler sağlık çalışanları olarak hakkımızı onlara haram ediyoruz, istedikleri kadar biz yüzbinleri görmezden gelsinler vede onları kainat sahibi Allaha Havale ediyoruz.. Bizim gücümüz yoktur ancak rabbim güçlüdür, görendir, işitendir, her şeyi bilemdir… şükürler olsun.. Kainat sahibi Rabbimiz Yüce Allah’a..
koza6153 27 Şubat 2013 00:28
Helal olsun sağlık bakanlığına.İnsanların gözlerine baka baka utanmadan nasıl yapıyorlar bunları hayret ediyorum doğrusu.Bende Rize ve Trabzona başvuracaktım ama heyhat,onu da nereden duydun diyorlar;adamlar çoktan alındı diyorlar.Soruyorum bakana kim neye göre,hangi puan hangi kişilik meziyetine göre alındı.Yazıklar olsun size ahmak yerine koydunuz milleti
limon cicegi 27 Şubat 2013 00:10
maksat dostlar alışverişte görsün.
radyoaktivite 27 Şubat 2013 00:08
yapmayın arkadaşlar genel sekreterler ve yardımcıları genelde ehli iman kişilerdir.müslüman kişi gözlerimizin içine baka baka hak yemez.hak yiyiyosada bunun bir karşılığının olacağını mutlaka biliyordur.ki biliyodur da.kendileri bilir artık.:((
Wise99 26 Şubat 2013 23:56
bi yaşıma daha girdim vallahi…söyleyecek tek kelime yok şu olaya… bal tutupta parmağını yalamayanlar, hakkın tecellisi er yada geç vuku bulacaktır… eyyy liyakatsız yakınlar(hamili kart olanlar) ve alımları yapanlar, uyguladığınız adalet bir gün dönüp eşinizden çocuğunuzdan çıkar… allah herşeyi görendir, bilendir…
iambrave 26 Şubat 2013 23:54
15 senelik öğretmenim 2023 lira maaşım var, ne çalışacağım ben bu devlete. ekstra hiçbir şey yok artık. gir derse anlat çık.

0 yorum:

Yorum Gönder