3. Sınıf Matematik Problem Çözebilme Yazılı Soruları

27 Şubat 2013 Çarşamba

3. Sınıf Matematik Problem Çözebilme Yazılı Soruları, 3. Sınıf Matematik Problem Çözebilme Yazılı Soruları indir, 3. Sınıf Matematik Problem Çözebilme Yazılı Soruları yükle, 3. Sınıf Matematik Problem Çözebilme Yazılı sınav Soruları

 

Aşağıdaki problemleri okuyup anlayarak , altlarındaki boşluğa çözümlerini yapınız.

UNUTMA !!! PROBLEMİ ÇÖZEBİLMEN İÇİN ÖNCE ANLAMAN GEREKİYOR. BU YÜZDEN ÖNCE ANLAYANA KADAR OKU, ZİHNİNDE HİKAYEYE DÖNÜŞTÜR VE EN SONUNDA DOĞRU ÇÖZÜM YOLUNA KARAR VER .  NE    İSTENİLDİĞİNE    DİKKAT    ET!!!!!!!!!!!!!!

 

1-  Bir bakkal her biri 45 kilogram  olan şeker çuvallarından 15 tane alıyor. 378 kilogramını satıyor. Geriye kaç kilogram şeker kalmıştır?

 

Çözüm:

 

 

2-) Serkan’ın seyrettiği  film saat 08:20  başlamış olup, 1saat 25 dakika sürmüştür. Çizgi film bittiğinde saat kaçı göstermektedir?

Çözüm:

3-  Bir çiftlikte 12 koyun, 4 köpek ve 15 horoz vardır.Çiftlikteki hayvanların ayak sayılarının toplamı kaçtır?

 

 

4-Bahçemizde  76 tane elma ağacı ve elma ağaçlarından 22 tane eksik erik ağacı olduğuna göre, bahçemizde toplam kaç ağaç vardır?

Çözüm:

 

5- Ayşe kitabının ilk gün 86 sayfasını, ikinci gün 64 sayfasını okuyor. Ayşe’ nin kitabı 500 sayfa olduğuna göre Ayşe kitabı bitirmek için daha kaç sayfa okumalıdır?

Çözüm:

 

6- Bir çiftlikte 962 tavuğun 587 adedi satıldı. Kalan tavukların da 137 tanesi satıldı. Geriye kaç tane tavuk kalmıştır?

Çözüm:

 

7-Yaren 9 yaşındadır.Annesinin yaşı Yaren’in yaşının 5 katından 4 fazladır.İkisinin yaşlarının toplamı kaçtır?

Çözüm:

 

8-- Bir çiftçi ürettiği ıspanağın önce 258, sonra 127 kg ‘ını satıyor. Geriye 462 kg kaldığına göre çiftçinin ürettiği ıspanak kaç kg’dir?

 

 

Çözüm:

 

9-Bir  çiftlikteki  inek ve koyunların  toplamı   84’tür. Koyunların sayısı ineklerin sayısının  6 katı  olduğuna göre  , çiftlikteki koyunların toplamı kaçtır?

 

Çözüm:

 

 

10-. Çağın her gün kumbarasına 50 kuruş atıyor. 2 hafta sonra kumbarasındaki paraların 450 kuruşunu harcıyor. Geriye kaç kuruşu kaldı?

Çözüm:

 

 

 

 

 

Not: Her soru 10 puandır.

 


3. Sınıf Matematik Problem Çözebilme Yazılı Soruları

0 yorum:

Yorum Gönder